Top Ad 728x90

Divat, vagy kényszer? Egyre népszerűbb a tanyasi életMagyarországon 300 ezer ember él külterületen, közülük mintegy 200 ezer a tanyasi.

Megállt a tanyán élők számának csökkenése, ami az állami támogatásoknak is köszönhető, illetve egyre többen ismerik fel ennek az életmódnak az előnyeit – idézi az MTI az Agrárminisztérium (AM) vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkárát.

Viski József elmondta, mintegy 300 ezer ember él külterületen Magyarországon, közülük mintegy 200 ezer a tanyasi; a tanyák jellemzően Pest, Bács-kiskun és Csongrád megyében találhatók.

Megjegyezte azt is, minden évben hatalmas az érdeklődés a Tanyafejlesztési program forrásaira, ráadásul idén tovább lehetett igényelni, mint eddig. Idén mintegy kétmilliárd forintra pályázhattak a tanyán élők.

A pályázaton 640 pályázó jutott a maximális támogatáshoz, vagyis hárommillió forinthoz – közölte a helyettes államtitkár.

A mostani a kilencedik év, amikor állami támogatás igényelhető tanyafejlesztésre; a kormány összességében 13 milliárd forintot fordított erre, de további 10 milliárd forinttal az önkormányzatok is támogatták a fejlesztéseket - összegezte Viski József.


Az oldalon megjelent tartalmak forrásmegjelöléssel szabadon terjeszthetők.