Top Ad 728x90

Ismét megmutatták a magyar íjászok és lovasok a világnak, hogy mit tudnak

Magyar sikerrel zárultak a Nomád Világjátékok, pénteken hazaért delegációnk hat érmet hozott el a nomád sportok olimpiájaként is emlegetett versenyről. A Magyar-Turán Alapítvány pénteki közleménye szerint a magyarok lovas íjászat, tradicionális íjászat, íjász távlövés, lovas birkózás, kirgiz birkózás, övbirkózás és bothúzás kategóriákban mérték össze erejüket a nemzetközi tornán, az eredmény pedig egy arany, és hat bronzérem lett. 


 A Nomád Világjátékokon Magyarországot a Kurultájt szervező Magyar-Turán Alapítvány által delegált sportolók, valamint a magyar bothúzó válogatott (mas-wrestling) képviselték. A magyar delegáció összesen 28 főből állt. Magyarország kiemelt sikert ért el.

Az egyik legfontosabb nomád sportban, a lovasíjászatban magyar győzelem született Vermes István jóvoltából, és a bronzérmes is egy magyar, a győztes fia Vermes Balázs lett. Tradicionális íjász távlövésben Szabó József bronzérmes lett. Tradicionális kirgiz birkózásban (kyrgyz kurosh) Hagyó Gábor és Tóth Róbert is bronzérmet szerzett. Juhász Dominik pedig bothúzásban lett szintén bronzérmes.

 Mint a szervezők írták, további magyar siker, hogy Szlovákia képviseletében is főleg felvidéki magyar hagyományőrzők versenyeztek, és a három éremszerző mindegyike magyar. A Nomád Világjátékokat legközelebb 2018-ban rendezik meg.

 Oszd meg ismerőseiddel, amennyiben te is büszke vagy a magyar sikerekre! 

Forrás: Alfahír

Az oldalon megjelent tartalmak forrásmegjelöléssel szabadon terjeszthetők.