Top Ad 728x90

Románia határa véletlenül sem a Tiszáig tart!

A tizenkét évvel ezelőtti kettős állampolgárságról szóló népszavazáson a Gyurcsány Ferenc vezette MSZP és szövetségese, az azóta már méltó helyére, a történelem szemétdombjára került SZDSZ gyalázatos módon megtagadta a magyar nemzet egynegyedét – emlékeztet az árulásra Szávay István országgyűlési képviselő, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinet elnöke.

Nagy Magyarország térkép

A képviselő rámutatott, hogy a magyarellenes gyűlöletkampány sebeinek gyógyítása érdekében a politikai pártok közül a Jobbik vette fel először választási programjába a határainkon túl élő nemzettársaink számára a szavazati joggal járó magyar állampolgárság megadását, ami a baloldal bukásával 2010-ben végre meg is valósulhatott.

Viszont a Jobbik szerint az elszakított területeinken élők szavazati joga gyakorlását illetően több probléma is adódott: magyar állami nyilvántartás hiányában tízezrével szavazhatnak levélben illetéktelenek elhunyt honfitársaink helyett, míg az Orbán-kormány gazdasági ámokfutása elől nyugatra menekülők csak személyesen, a külképviseleteken élhetnek demokratikus jogukkal. A nemzeti párt több javaslatot is kidolgozott a problémás jelenségek megnyugtató rendezésére, de a Fidesz – korábbi ígéretivel ellentétben – mereven elzárkózik a választások tisztaságát és legitimitását alapvetően megkérdőjelező hiányosságok és az említett diszkrimináció orvoslásától.

A határokon átívelő nemzeti egység és összetartás megőrzésének fontosságát csak megerősítette az Orbán Viktort korábban barátjának nevező Traian Basescu egykori román államfő minap elhangzott kijelentése, miszerint az igazai Románia határa a Tiszáig tart. A Jobbik felszólítja Szijjártó Péter külügyminisztert, hogy rendelje be a román nagykövetet, kérjen tőle magyarázatot és fejezze ki a leghatározottabb tiltakozását Basescu Magyarország területi épségét megkérdőjelező és a magyar népet fenyegető kirohanása miatt.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom számára továbbra is kiemelt jelentőséggel bír a külhoni magyar honfitársaink jogainak megőrzése, védelme és kiterjesztése. A Jobbik fontosnak tartja a környező államokkal való jó együttműködést, ám a szomszédságpolitikában semmilyen más szempont nem írhatja felül a magyar közösségek érdekeit és a mellettük való határozott kiállást – szögezi le a közlemény.

Oszd meg az írást ismerőseiddel is!
Forrás: Kuruc.info

Az oldalon megjelent tartalmak forrásmegjelöléssel szabadon terjeszthetők.