Top Ad 728x90

Öt meseszép magyar falucska amit kár lenne kihagynod

Ezt az öt települést mindenképpen érdemes legalább egyszer meglátogatnod. Változtatás nélkül közöljük a Storyvilág ötös listáját.

Jósvafő

Bár az aggteleki cseppkőbarlang miatt bizonyára sokan jártak már erre, kevesen tudják, hogy Jósvafő nemcsak a természeti értékei miatt védett, de tornácos házai, kazettás mennyezetű temploma és vízimalma önmagában is megér egy látogatást!

Magyarpolány

Főutcája olyan takaros, hogy nem lehet vele betelni. Elnyerte az Európa Nostra Díjat is. A szép bakonyi házak hűen őrzik a régi faluszerkezetet. A lenyűgöző Kálvária domb pedig úgy magasodik a község fölé, mint egy korona.

Szalafő

Szívünk szerint az egész Őrséget ide vennénk, de mivel falvakról van most szó, a 7 szerből álló Szalafőt választottuk. Többek között a bűbájos Pityerszer, a gólyákkal teli kaszálók és az egyedülálló építészeti kincsek miatt.

Vágáshuta

A Zemplénben megbúvó zsákfalu különlegessége, hogy 3 részből áll (Dolina, Nagypart, Kispart). Lenn egy kis patak csörgedez, fenn pedig olyan a kilátás, hogy a szánk is tátva marad. És akkor még nem is szóltunk az erdő közelségéről, és a vendégházban kínált legendásan finom vadételekről.

Vérteskozma

A már szinte kizárólag üdülési-pihenési célokat szolgál a Vértes lankái közt megbúvó, skanzenszerű település. Hatalmas kertek, meseszép házak, dombocska templommal. Mindez végtelen nyugalmat áraszt. 


Oszd meg a cikket ismerőseiddel is!

Az oldalon megjelent tartalmak forrásmegjelöléssel szabadon terjeszthetők.