Top Ad 728x90

Ajánló: A barbárok felemelkedése

Ritkán foglalkozunk filmajánlókkal, de ez a nyolcrészes sorozat mindenképpen megér egy ajánlót. Aki szereti a történelmi dokumentumfilmeket és a látványos csatajeleneteket, az semmiképpen se hagyja ki a History tévécsatorna Barbarians Rising (A barbárok felemelkedése) című nyolcrészes dokudrámáját, amelyben a Római Birodalomra törő barbárokról kaphatunk információkat.


A sorozatban megismerhetjük a birodalom elleni felkelések vezetőit: Hannibál karthágói politikust, Spartacust, a híres rabszolgafelkelés vezetőjét, Attilát, a hun királyt, Boudica kelta harcos királynőt és sok más harcost is.

A számunkra leginkább érdekes részek nyilvánvalóan a hun királyról szóló epizódok voltak, ezeket már csak a fantasztikus látványvilág miatt is mindenképpen ajánljuk megtekintésre.

Attila az európai hunok leghíresebb királya volt, kora egyik leghatalmasabb birodalmát uralta 434-től haláláig. Birodalma Közép-Európától a Kaszpi-tengerig és a Dunától a Balti-tengerig terjedt. Bár a birodalma halála után szétesett, mégis Európa történelmének legendás alakjává vált. Nyugat-Európában a vad barbárság szimbóluma lett és az „Isten ostora” névvel illették.


Ha tetszett a cikk oszd meg ismerőseiddel!

Az oldalon megjelent tartalmak forrásmegjelöléssel szabadon terjeszthetők.