Top Ad 728x90

Hihetetlen: Ész nélkül romboltak a Madarasi Hargitán...


Hihetetlen, ész nélküli rombolásról kaptunk hírt. A Madarasi Hargitán kitépték a kereszteket, a kegytárgyakat egy halomba szórták, a magyarság jelképeit meggyalázva, címereket, kettős kereszteket félbetörve. Az alábbi bejegyzést és képeket egy lány tette közzé a facebookon.


Az alábbi képek, amelyekhez megjegyzéseket is fűzök, a Madarasi-Hargitán készültek, ma délután. Azon gondolkodom, ki és milyen okból kifolyólag tette azt amit tett, mégis nagyon el vagyok keseredve. Nem azért, mert a hegyek végtelen látványa nem lenne lélegzetelállító; dehogy. Azért, mert nemzeti és vallási jelképek hevertek a kövek közt, egy halomban, összetörve.

Testvérem hamarabb ért fel a kopjafákhoz, mikor felértünk, borús homlokkal mutatta nekünk a halmot. Nem hittem el: nemzeti színű szalagok, zászlók, fakeresztek, kopjafák hevertek össze-vissza, összetörve, megtépve, egymás hegyén-hátán.

Elsőre arra gondoltunk, hogy talán a régi emléktárgyakat tették egy kupacba, de nem. 2019-ből is voltak emléktáblák (lásd lejjebb), kopjafák, vadonatújan. Öcsémmel és édesanyámmal nekifogtunk felállítgatni ezeket, nekitámasztottuk a szikláknak, megpróbálva valahogy menteni a menthetőt. Egy biztos: NEM a szél hordta össze egy kupacba, mert egy-egy darab annyira súlyos volt, hogy ketten cipeltük a sziklafalhoz támasztani...















Oszd meg, ha szerinted is felháborító, hogy így bánnak ezekkel a magyarságunkat jelképező kegytárgyakkal!

Az oldalon megjelent tartalmak forrásmegjelöléssel szabadon terjeszthetők.