Top Ad 728x90

Budapest: Ránézett a villamosmegállóban - eszméletlenre verte

Életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a Fővárosi ügyészség egy 22 éves fiatallal szemben aki eszméletlenre vert egy másik férfit a villagosmegállóban, csak mert ránézett. A megvert férfi súlyos sérüléseket szenvedett.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy a férfit már korábban is elítélték testi sértésért és más bűncselekmények miatt. A mostani tette pedig nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A vádirat szerint a fiatal tavaly április 23-án a Nyugati téri aluljáróban tartózkodott a hajléktalan cimboráival. Nem sokkal később azonban felszállt a villamosra és lement vele az Oktogonig. Amikor leszállt a villamosról, akkor minden előzmény nélkül belekötött egy villamosra várakozó másik férfiba.


A főügyészség tájékoztatása szerint a fiatal azt tette szóvá neki, hogy ránézett, majd ezzel egyidejűleg rátámadt a férfira, és ököllel többször is nagy erővel fejen ütötte. A bántalmazás következtében a férfi összeesett és elvesztette az eszméletét. A 22 éves útonálló még ekkor sem hagyott fel a bántalmazással, ököllen nagy erővel még többször megütötte és megrúgta a földön magatehetetlenül fekvő férfit az arcán és a testén.

Az áldozattal együtt várakozott a megállóban egy rokona, ő kért meg egy szintén ott várakozó másik személyt, hogy értesítse a rendőröket és a mentőket. A helyszínről távozó támadót egy XX. kerületi kültéri edzőparkban fogták el. A főügyészség letöltendőt kért a fiatalemberre azzal, hogy a korábban más ügyben kiszabott két év fiatalkorúak börtönbüntetésének végrehajtását is rendelje el.Az oldalon megjelent tartalmak forrásmegjelöléssel szabadon terjeszthetők.