Top Ad 728x90

Az igazi rasszizmus: élő videón kínoztak egy fehér fiút

Sok cikket olvashatunk az interneten ami a rasszizmussal foglalkozik. Ezek a cikkek a legkülönfélébbek lehetnek, azonban a legtöbb esetben kifejezetten roma, néger, arab, vagy más színes bőrű emberek vélt, vagy valós sérelmeire húzzák rá alaptalanul a rasszista kifejezést.


Emlékszünk még arra, amikor tavaly nyár végén az amerikai társadalomban kiáltottak rasszistát minden rendőrre egy rendőri akció során lelőtt férfi miatt?
Sőt még zavargások is voltak, majd később kiderült: a lövés jogos volt, sőt a fiút lelövő rendőr szintén fekete volt.
Ilyen és ehhez hasonló példákat rengeteget fel tudnánk sorolni. Persze nyilván vannak rasszista indíttatású bűncselekmények is, de a fehérek elleni ilyen jellegű támadásokról nem esik szó, holott ez is egy valós jelenség ami egyre elterjedőben van.

Most egy ilyen esetet szeretnénk bemutatni, aminek kapcsán a legtöbb helyen még véletlenül sem említik a rasszista kifejezést, sőt sok helyütt még hírértéke sincs.

Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük a Patrióta.info cikkét:

Négy embert vett őrizetbe a chicagói rendőrség, akik kedden élőben közvetítették a Facebookon egy 18 éves, fehér tinédzser kínzását. Közben rasszista megjegyzéseket tettek rá.

A CBS szerint a videón megkínzott fiú Chicago egyik észak-nyugati elővárosában tűnt el. Eltűnését bejelentették a rendőrségnek.

A Facebook live videón a fehér fiút afroamerikai fogvatartói megkötözték, száját leragasztották, majd a ruháját levágták róla. Ezután cigarettacsikkeket nyomtak el rajta, majd késsel vágták le a haját egészen addig, amíg nem vérzett a fejbőre. Kínzói közben nevettek és ettek, és különböző rasszista megjegyzéseket tettek, egyebek mellett Donald Trumpra.

A megkínzott áldozatot súlyos állapotban találták meg az utcán. A rendőrség nem sokkal később megtalálta az elkövetőket: két férfit és két nőt. Az áldozatot ellátták az orvosok, és elhagyhatta a kórházat.

A chicagói rendőrség illetékese azt mondta: 28 éves rendőri pályafutása során jó néhány olyan dolgot látott, amit nem akart elhinni, de még mindig érik kellemetlen meglepetések. A rutinos rendőr azt mondta: a látottak nem sokkolták, de végtelenül visszataszítónak tartja, ami történt.


El tudjuk képzelni mi történik akkor, ha fehérek csinálják mindezt egy néger fiúval?
Igen, valószínűleg az Index és a 444 is címlapon hozza az esetet, most meg csak a nagy csend.

Oszd meg, ha téged is felháborít, hogy a fehér embert ért sérelmekről beszélni a mai világban már rasszizmusnak számít!


Az oldalon megjelent tartalmak forrásmegjelöléssel szabadon terjeszthetők.