Top Ad 728x90

Ereklyevadászat a keleti fronton - videó

Aki kicsit is érdeklődik a téma iránt, annak bizonyára nem ismeretlenek a fémkeresős videók az internetről. A napokban barangoltam az interneten és a lenti videóba botlottam, valami eszméletlen miket találtak ezek a srácok elfeledve mélyen a földben. A fémkeresős kutatást a második világháború keleti frontján végezték. 

HistoryRevived csatornáján rendszerint előtűnnek eszméletlen videók arról, hogy miket is találnak a földben olykor egy-egy helyszínen. Érdemes feliratkozni a csatornára, hiszen a videók valami eszméletlenek, nem is véletlen, hogy immár több, mint 75 000 feliratkozója van a csatornának. A csatornaleírás szerint fémkeresővel és anélkül járják végig a második világháború nagy csatatereit.

Azt is kiemelik, hogy tiszteletben tartják a környezetet, nem szemetelnek és mindent igyekeznek eredeti állapotban hagyni, ezen kívül amennyiben lőszert, vagy robbanóanyagot találnak beszámolnak erről a megfelelő hatóságoknak, ugyanez vonatkozik egyéb bejelentésköteles leletekre, illetve emberi maradványokra is.

A videón a srácok többek között előásnak egy Hitlerjugend jelvényt, több náci érmét és fegyvereket, többek között egy kultikus darabnak számító MP40-et is.


Ha valaki kedvet kapott a kutatáshoz, fontos megjegyeznünk, hogy Magyarországon a fémkereső műszerrel végzett leletkutatásnak szigorú szabályai vannak, minden alkalommal engedélyt kell kérni.

Amennyiben robbanóanyagnak tűnő, illetve robbanásra alkalmas tárgyat találunk haladéktalanul értesítenünk kell a hatóságokat, illetve hasonlóképp kell eljárnunk emberi maradványok esetében is, főként kegyeleti okokból.

Mi a saját szakállra történő, hirtelen felindulásból történő fémkeresőzést nem javasoljuk, senki ne álljon neki fémkeresőzni a jogszabályok alapos ismerete nélkül!

Amennyiben tetszett a cikk kérjük oszd meg ismerőseiddel is!

Az oldalon megjelent tartalmak forrásmegjelöléssel szabadon terjeszthetők.