Top Ad 728x90

Megkezdődött az oltatlanokkirúgása a munkahelyekrőlLejárt a határidő, amit az United Airlines amerikai légitársaság adott alkalmazottainak arra, hogy beoltassák magukat. Aki nem tudja igazolni, hogy vallási vagy egészségügy okokból nem vette fel az oltást, az búcsúzhat a cégtől.

Acég a héten azt közölte, hogy 593 alkalmazottja nézhet szembe felmondással, miután nem tartotta be a társaság oltással kapcsolatos szabályzatát. A United Airlines-nál 67 ezer ember dolgozik, így a többséggel nem volt gond, 96 százalékuk rendesen beoltatta magát és ezt igazolta is a cégnek.

A Travel Pulse szerint a teljes beoltottság határideje az alkalmazottak számára október 25., de mivel 3 hét kell a két Pfizer vagy Moderna adag beadásához, aki szeptember 28-ig nem kapta meg az elsőt, az már biztosan kifut a határidőből.

A CNBC úgy tudja, hogy kétezer alkalmazott kért valamilyen felmentést vallási vagy egészségügyi okokból, ők ideiglenesen fizetés nélküli szabadságra mentek. Korábban a cég vezetője azt mondta: egy másik opció, hogy olyan területre helyezik őket, ahol nem érintkeznek emberekkel.

A United szóvivője azt mondta, hogy a cég együttműködik azokkal is, akik most gondolják meg magukat, vagyis még van idő visszatáncolni. A társaság egyébként nem számít működési nehézségekre.


Az oldalon megjelent tartalmak forrásmegjelöléssel szabadon terjeszthetők.