Top Ad 728x90

Jó hír a családosoknak: Egészen biztos az szja visszatérítésA kormány arra számít, hogy a gazdasági növekedés biztosan eléri az 5,5 százalékot, sőt akár 7,5 százalékos is lehet.

A gazdaság idei növekedése az elmúlt 31 év legmagasabb növekedése lehet Magyarországon - jelentette ki Gulyás Gergely a szerdai Kormányinfón.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondása szerint a pénzügyminisztérium úgy kalkulál, hogy olyan forgatókönyv nem lehetséges, hogy az idei gazdasági növekedés ne érje el az 5,5 százalékot. Ezt biztosan meg fogja haladni, sőt, akár a 7,5 százalékot is elérheti.
Ez pedig azt jelenti, hogy a kormány korábbi ígérete szerint a gyereket nevelők visszakaphatják az idén befizetett személyi jövedelemadójukat (szja). A miniszter tájékoztatott arról, hogy azoknak jár a kedvezmény, akik 2021 bármely napján valamilyen családi kedvezményre voltak jogosultak.
A visszatérítés értékhatára a Központi Statisztikai Hivatal által 2020. decemberében meghatározott, teljes munkaidőben alkalmazásban álló munkavállalókra vonatkozó bruttó átlagkereset 12-szerese. A katás vállalkozók pedig megfizetett tételes adó visszatérítésének 25 százalékára lesznek jogosultak.

Az oldalon megjelent tartalmak forrásmegjelöléssel szabadon terjeszthetők.