Top Ad 728x90

Legenda lett az úszóból és Knézy Jenő kommentárjából is!

Emlékeztek Ericre, az angolnára? Ő volt az, aki Sidney-ben egyedül kellett, hogy ússzon, mert mindenkit diszkvalifikáltak mellőle. Az úszás finoman szólva sem volt zökkenőmentes...


Így kezdődött az úszó nem mindennapi története:

Eric Moussambani Egyenlítői-Guineából gondolt egy nagyot, és néhány hónappal a Sidney-i olimpia előtt megalakította országa úszószövetségét, majd elkezdett "ráúszni" az olimpiai részvételre, méghozzá az ország egyetlen létező, (szállodában lévő) fedett medencéjében.

Eric terve sikerült, szabadkártyát kapott és indulhatott az olimpián, ám itt kezdődtek a bonyodalmak. Az olimpián ugyanis 50 méteres medence volt, amelyhez hasonlót Eric egészen addig még soha életében nem látott. Ráadásul előfutamában mindegyik versenyzőtársát diszkvalifikálták, így egyedül kellett beugrania a medencébe, 17 000 ember előtt.


Az ott tartózkodó Knézy Jenő sem hitt a szemének, mikor ez a szürreális jelenet megtörtént, hát még akkor mikor Eric, az angolna úszni kezdett.

Azóta legendássá vált kommentárja természetesen nem ment le élő adásba, csak a kollégáinak közvetítette az eseményeket, ezért a szabadszájú stílus.

A végén persze már ő is drukkolt a fiúnak!

Ha tetszett, ne felejtsd el megosztani!
forrás

Az oldalon megjelent tartalmak forrásmegjelöléssel szabadon terjeszthetők.