Top Ad 728x90

Zseniális: Hajszárítóval lassították a forgalmat

A Délmagyar megkért egy székkutasi lakost, vegyen fel egy láthatósági mellényt, és fogjon hajszárítót a kezébe. Kiállították a 47-es főút mellé. A hajszárító miatt a sofőrök lassítottak. Azt hitték, traffipax.

Fotó: Kovács Erika, Délmagyar
Egy skót kis faluban, Hopemanban hasonló a helyzet, mint Székkutason: ott is szinte lassítás nélkül robognak át az autók a településen. Ők vetették be a gyorshajtók ellen a hajszárítós csodafegyvert, amely messziről olyan, mint egy kézi traffipax.

Székkutason a gyalogosoknak szinte életveszélyes az út túloldalára átmenni. Nincs olyan év, hogy valaki ne halna meg balesetben. Legutóbb karácsony előtt ütöttek el egy helyi lakost a zebrán, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy januárban elhunyt.

A főút felújításakor a település mindkét végén forgalomlassító bordákat épített a kivitelező. Ám ezek sem jelentenek akadályt a gyorshajtóknak.

Néhány héten belül 4 nagy méretű táblát helyeznek ki Székkutason. Kettőn, a település mindkét végén baleseti helyszínelést látnak majd a járművezetők. A sportcentrumnál lévő zebránál pedig családot ábrázoló tábla hívja majd fel a járművezetők figyelmét a lassításra. Hogy hatásos lesz-e, még nem tudják, de remélik, hogy tudnak vele hatni a gyorshajtók érzelmeire.

Bár a hajszárítós módszer bevált, de ezzel is csak átmenetileg lehetne lassítani az áthaladó forgalmat a településen.

Oszd meg, ha szerinted is zseniális az ötlet!

Az oldalon megjelent tartalmak forrásmegjelöléssel szabadon terjeszthetők.