Top Ad 728x90

Katonasírokat ápolt a nyári szünetben a fiatal lány

Különös elfoglaltságot választott magának a makói gimnazista lány, katonasírokat ápolt a nyári szünetben. Adta hírül a Délmagyar.


Fotó: Szabó Imre
Amikor a szüleimmel kilátogatunk a temetőbe, mindig hozunk virágokat a honvédsírokra is. Engem megdöbbentett, hogy ezek milyen elhanyagolt állapotban vannak. Nem azon törtem a fejem, hogy ez kinek volna a feladata, úgy gondoltam, én magam teszek valamit.(...) Itt hősök fekszenek. Szerintem fontos, hogy a sírjuk ehhez méltó legyen. - nyilatkozta a Délmagyarnak Sipos Maja Flóra.
A lánynak nincs hozzátartozója a temetőben, mégis a hősi halottak iránti tiszteletből időt szán arra, hogy ezek a katonák méltó helyen nyughassanak. A temetőben 62 hadisír van és a lány úgy nyilatkozott, hogy mindet szeretné rendbe tenni. A munkában a nagyapja és az édesanyja is segített neki.

A lány kezdeményezése nem egyedi eset, hiszen kisebb csoportok és a nemzeti oldal több szervezete, így például a HVIM is foglalkozik elhagyott hadisírok gondozásával. Az azonban, hogy valaki ilyen fiatalon egyedül áll neki nagyon becsülendő.

A fiatal lány példamutató  viselkedéséből mindannyian tanulhatunk. Nem az a fontos, hogy ki mit nem tesz meg, vagy az, hogy ki mit csinál rosszul, hanem az, hogy ki milyen jót tesz a közösségért és az ősök emlékének megőrzése érdekében.

Köszönjük Maja! Reméljük a példádból okulva még többen kezdenek hasonló önzetlen dolgokba!

Az oldalon megjelent tartalmak forrásmegjelöléssel szabadon terjeszthetők.