Top Ad 728x90

Nagyszerű hírek: indul az új, legolcsóbb bank magyarországon


Magyarországon is elindul a Revolut Bank. A jegybank a magyar ügyfelek érdekében szorgalmazza, hogy a Revolut globális pénzügyi szolgáltató hazai leánybankként végezze tevékenységét – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden az MTI-vel. A fintech társaság szintén kedden, közleményben jelentette be, hogy mostantól teljes értékű bankká válik Magyarországon és betétbiztosítást is kínál a pénzforgalmi szolgáltatások mellett. Új elemként, hitelezési és betétgyűjtési tevékenységet is végez majd

Az MNB felhívta a figyelmet arra, hogy a Revolut Bank az eddigi információk szerint a litván nemzeti bank felügyelete alá tartozó, határon átnyúló intézményként, nem pedig önálló leánybankként indul el Magyarországon.

A hazai ügyfelek betétbiztosítási, fogyasztói vagy elszámolási jogvitájukat nem itthon, hanem Litvániában (várhatóan litván, illetve angol, nem pedig magyar nyelven) intézhetik – figyelmeztet a jegybank közleményében.

Joe Heneghan, a Revolut Bank vezetője a közlemény szerint elmondta, hogy a banki szolgáltatás elindítása Magyarországon nagyobb biztonságot fog nyújtani ügyfeleiknek, cégüknek pedig lehetővé teszi, hogy a közeljövőben számos új terméket és szolgáltatást indítson. A Revolut ma a leggyorsabban bővülő fintech vállalat Európában – hangsúlyozta.


Az oldalon megjelent tartalmak forrásmegjelöléssel szabadon terjeszthetők.