Top Ad 728x90

Megszűnik a Barikád, a Jobbik lapja

A 2009 óta először havonta, majd hetente megjelenő lap nemrégiben válságba került, majd végül annak megszüntetése mellett döntöttek. A döntés hátterében anyagi problémák húzódnak.


Még kapható az újságárusoknál a lap utolsó, 368. száma, de ezzel befejezték, egy darabig biztosan nem jelenik meg újabb lapszám.

A döntés hátterében anyagi problémák vannak, hiszen a lap működését eddig csak a Jobbik pártalapítványától kapott támogatásból biztosították. A magyar vállalkozók közül nem találtak olyat, aki szívesen hirdetett volna a lapban. Ez részben valószínűleg a Jobbik megítélésének is köszönhető.

Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója elmondta:
A pártalapítvány tavaly mintegy 18 millió forinttal támogatta a kiadást, most azonban a kuratórium úgy döntött, hogy célszerűbb ezt a támogatási összeget is az internetes nemzeti médiumok támogatására fordítani, így az Alfahír.hu és az N1TV fejlesztésére, hiszen így sokkal több olvasóhoz, nézőhöz jutnak el gondolataik, anyagaik.
A Jobbik sajtóért felelős csapata azonban a továbbiakban is folytatja a munkát, hiszen a szintén a párthoz köthető Alfahír hírportál továbbra is működni fog.

Az utolsó lapszámban a csapat tagjai megható, érzelmes cikkekben búcsúznak el az olvasóktól és életük egy korszakától.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel is!

Az oldalon megjelent tartalmak forrásmegjelöléssel szabadon terjeszthetők.