Top Ad 728x90

Viccből cigiztette a saját gyerekét


A mai nap folyamán tette ki azt a képet az "Angi Lakatos" nevű facebook felhasználó, ami vírusként kezdett terjedni. A képeken egy kisfiú látható, aki még igencsak a gyermek éveit tapossa, a szájában egy égő cigarettával. És igen: a feltöltő pedig a "felelősségteljes" édesanya.


Később letörölte a képeket és mindenkitől bocsánatot kért, aki látta, az indoklás pedig ennyi: ő viccnek szánta. Csendben megjegyezném, hogy elsősorban a saját kisfiától kéne elnézést kérnie, hiszen az ő egészségét teszi tönkre az ilyen akciókkal csak úgy "viccből"...


Nem kell bővebben kifejtenem azt, hogy a dohányzás milyen káros hatással is lehet egy ilyen fiatal gyermek fejlődésére és milyen káros következményei lehetnek. Mindenesetre abban azt hiszem mindenkivel egyetérthetünk, hogy ez nem egy követendő minta a fiatal szülők számára.

Mivel ez a cselekedet véleményünk szerint már bőven kimeríti a Btk. 208§-ban foglaltakat, amik a kiskorú veszélyeztetéséről szólnak, így állampolgári kötelességünknek eleget téve az esetet jeleztük az illetékes hatóságok felé és olvasóinkat is erre biztatjuk, hátha a sorozatos bejelentések nyomán érdemben is foglalkozni fognak az üggyel, mert az ilyen magatartást megengedhetetlennek tartjuk.

A hölgy facebook adatlapja szerinti illetékes hatóság elérhetőségeit a linkre kattintva találja:
Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztálya

Oszd meg az írást ismerőseiddel is, hogy ne lehessen ilyesmit következmények nélkül elkövetni!
zöld kávé vásárlás Képfeltöltés

Az oldalon megjelent tartalmak forrásmegjelöléssel szabadon terjeszthetők.