Top Ad 728x90

Elkészült a Magyar Honvédség kelebiai határvédelmi bázisa

Elkészült a Magyar Honvédség kelebiai határvédelmi bázisa, és várhatóan tavaszig befejeződik a bácsalmási, a madarasi és a herszegszántói létesítmény kialakítása is.



Ezek összesen hatszáz ember korszerű tábori elszállásolását biztosítják - hangzott el kedden a Bács-Kiskun megyei Kelebián kialakított bázis bejárása kapcsán tartott sajtótájékoztatón.

Benkő Tibor, a Honvéd Vezérkar főnöke elmondta: a katonák határ menti feladatellátása mindaddig tart, amíg a migrációs nyomás meg nem szűnik Magyarországon, de bízik abban, hogy a második vonalbeli kerítés megépítésével létszámuk csökkenthető, és több idő juthat a katonák kiképzésére, felkészítésére és gyakorlatára.

A négy, egyenként 150 ember elhelyezésére és pihenésére szolgáló tábor kiépítését tavaly ősszel kezdték meg Kelebián, Bácsalmáson, Madarason és Hercegszántón. Az utóbbi három helyen a bázis várhatóan tavaszra készül el, és ha szükséges, a konténerekre egy emeletet rá lehet építeni, így a hatszáz férőhely bármikor a duplájára növelhető.

Oszd meg facebookon ismerőseiddel!
(MTI nyomán)

Az oldalon megjelent tartalmak forrásmegjelöléssel szabadon terjeszthetők.